My big fat Greek taverna deur Costa Ayiotis (published by Melinda Ferguson Books)
Lesersindruk deur Salomé Kotzé
Dié boek moet jy liefs nie op ‘n honger maag lees nie. Veral nie as jy ‘n voorliefde het vir Meditereense cuisine nie - die knoffel, olywe, suurlemoen en knoffel beskrywings van die verteller het my mond soms laat water. Dié boek is ‘n terugblik of memoir op Costa Ayiotis se tyd as eienaar van die Lemonia restaurant in Houtbaai. Dit is ‘n tydperk in die laat 1990’s en vroeë 2000s wat hy saam met sy vrou, en nog ‘n egpaar, die restaurant uit niks begin het nie. Sy vertellings is humoristies van aard en hy skryf eerlik oor die lag en traan en bloedsweet wat daar in gaan om jou eie restaurant te bedryf - ‘n tyd wat hy ook beslis nie wil oorhê nie. Hy skryf hy sal eerder sy kop stukkend teen ‘n muur stamp as om weer ‘n restaurant oop te maak.