09
Thu, May

Nog net 'n bietjie meer as 'n week voordat Vantage Point se World Food Festival by die gemeente skaars 2 kilometer vanaf die Waterfall Mall op 26 Mei vanaf 17:30 aangebied word. Ons is nou al die afgelope vier weke besig met 'n kort reeksie oor internasionale geregte, happies, lekkernye en wat ook al wat onder meer by die WFF op die spyskaart gaan wees. Geregte en lekkernye soos hierdie het verlede jaar 'n stormloop veroorsaak toe Rustenburgers die tafels in minder as twee ure gestroop het en laatkommers teleurgesteld moes huis toe gaan. Vanjaar is dit sekerlik nie nodig om voornemende gaste te waarsku om sommer lekker vroeg te kom en soos verlede jaar die inkopiemandjies saam te bring nie.
'n Internasionale lekkerny wat die laaste paar jaar ook in Suid-Afrika besig is om groot veld te wen - is sushi - het jy geweet hoe heerlik en gesond sushi is? Hannes van Heerden en sy span van Food Lovers Market in Rustenburg se "Sushi Bar" gaan een van talle "formele" restaurante/voedselverspreiders wees wat 'n stalletjie by die WFF gaan beman en gaan ongetwyfeld 'n groot slag slaan. Sushi is nie die heel maklikste happie om self te probeer nie, maar as jy 'n bietjie kunstenaarsbloed en aanvoeling in jou are het, gaan jy dalk 'n paar randjies bespaar. As jy dus nie aanstaande Vrydag by Vantage Point se World Food Festival kan inloer nie, kan jy dalk dié oulike resep van Food Lovers Market tuis probeer. Hier's 'n maklike resep om California Rolls te maak...

Read more …VANTAGE POINT KRY JAPANNESE BAADJIE...

Sjoe – dit is nou omtrent ‘n “mondvol”… Om van die Suid-Afrikaanse boeregemeenskap te verwag om opgewonde te raak oor ‘n “volksvreemde” dis soos sushi, is seker omtrent dieselfde ding as om vir ‘n dieselwerktuigkundige te vra of hy al die jongste rekenaartegnologie op die proef gestel het en watter “slimfoon-apps” (toepassings) vir hom die gerieflikste is. Maar ja, ons weet ook dat ‘n mens nie alle skape in die kraal onder dieselfde kam moet skeer nie, daarom dat ons meen daar sal tog mense in ons streek is wat hierdie verfrissende variasie op die proef sal stel. En ja, moenie glo nie – hierdie “boere-sushi” is werklik heerlik – kos-ghoeroe en prinsipaal van die Hedgehog’s Nest Culinary Institute in Rustenburg – sjef Pieter Gemishuys, het ons vir ‘n baie aangename sushi-verrassing genooi en het ons, ons hande laat saamslaan!

Maar voor ons by die boere-sushi kom – eers ‘n behoorlik bekendstelling aan sjef Pieter Germishuys en die Hedgehog’s Nest Culinary Institute. Hedgehog’s Nest Culinary Institute bied ‘n 3-jaar voltydse kursus program aan wat internasionaal erken en by die befaamde City & Guilds of Londen geakkrediteer is. Die HCI neem slegs 9 studente per jaar in om sodoende te fokus op absolute kwaliteit-opleiding – wanneer ‘n sjef na sy opleiding hier uitstap, kan hy letterlik by enige gasvryheidsinstansie wêreldwyd in die kombuis instap en met onderskeiding van homself rekenskap gee. Ons verskaf graag die kontakbesonderhede onderaan hierdie bladsy – as jou kind/jy talent in die kombuis toon en nog nie finaal oor ‘n studierigting besluit het nie, moet dan nie verder sloer nie – onthou – ruimte is uiters beperk! Mense regoor die wêreld is gek na sushi. Vir ons Suid-Afrikaanse smaak is die rou salm vir sommiges ‘n bietjie raar. Daarom dat Pieter met sy vindingrykheid in die kombuis met hierdie wonderlike, eenvoudige resep vorendag gekom het.

Read more …MOEG GEBRAAI – WAT VAN ‘N LEKKER “BOERE-SUSHI”?