This month, we celebrate the school holidays with an easy recipe for the entire family - lightly toasted hamburger buns topped with a mix of fresh leaves, tomato slices, a garlicky mushroom, some strong cheddar cheese and a juicy minute steak.
Variations: Substitute minute steaks with thinly sliced sirloin steak. Or add a fried egg to create a breakfast version of this meal. Instead of hamburger buns, use bagels for some extra flair.
Tip: Lightly toast the inside of the hamburger buns in a hot pan and/or heat them in the oven before serving to prevent the bread from getting soggy.








“Nou wie se vingers eet die mense dan?” het ‘n seuntjie sy ma gevra toe hy hoor dat daar ‘n vingerete voorberei moet word. Ag ja, die kinderlike onskuld van ons kroos darem… Maar van vingers gepraat – wie van ons is nie gek oor ‘n heerlike vingerete nie – veral as dit aantreklik, geurig en smaaklik en in ‘n taamlike groot verskeidenheid aangebied word nie? Ons is die afgelope klompie weke só deur Rustenburg se bekende “koekietannie” lusgemaak vir “uiteet” dat ons dit nie langer kon hou nie. Rustenburg Herald se jongste “Raak die ‘klits kwyt” is in die kombuis van Martin en Rita Smit wat minstens die afgelope tien jaar al bekend is vir hul heerlike tuisgebak. Rita-hulle se “koekies” is loshande van die billikste in ons omgewing maar as jy dalk jou hand aan hierdie lekkernye wil waag, bak jy sommer jy eie. Rita-hulle deel twee van hul gewildste en maklike resepte met ons: 

