Die Noord-Kaap is vleiswêreld en juis daarom het Marina Scheepers, ‘n joernalis by die Gemsbok koerant op Upington, dit goed gedink om haar skaapboud-bredie-resep met ons te deel. Skaapboudbredie is klassieke trooskos gemaak met lam, aartappels, groente en kruie.
Al wat jy nodig het is ‘n lekker skaapboud, groente en - ‘n drukkoker.
Ek is mal oor hierdie bredie, want dit is ‘n manier om al die groente wat agter in die yskas skuil, op te gebruik.
Jy het beslis uie, wortels en aartappels nodig.
Maar daarna is jou opsies onmeetbaar. Gebruik net wat jy beskikbaar het.
Om my bredie te geur, gebruik ek knoffel, worcestersous, roosmarynsout ens.
Stel die drukkoker op die soteer (of verbruining) funksie en verhit die olie.
Voeg die uie en fyngekapte knoffel (en dalk seldery) by die drukkoker en roer dit totdat hulle begin sag word.