Die Noord-Kaap is vleiswêreld en juis daarom het Marina Scheepers, ‘n joernalis by die Gemsbok koerant op Upington, dit goed gedink om haar skaapboud-bredie-resep met ons te deel. Skaapboudbredie is klassieke trooskos gemaak met lam, aartappels, groente en kruie.
Al wat jy nodig het is ‘n lekker skaapboud, groente en - ‘n drukkoker.
Ek is mal oor hierdie bredie, want dit is ‘n manier om al die groente wat agter in die yskas skuil, op te gebruik.
Jy het beslis uie, wortels en aartappels nodig.
Maar daarna is jou opsies onmeetbaar. Gebruik net wat jy beskikbaar het.
Om my bredie te geur, gebruik ek knoffel, worcestersous, roosmarynsout ens.
Stel die drukkoker op die soteer (of verbruining) funksie en verhit die olie.
Voeg die uie en fyngekapte knoffel (en dalk seldery) by die drukkoker en roer dit totdat hulle begin sag word.


In hierdie laaste van drie aflewerings oor die kook- en geniet-kuiertjie in die lekker knus plaaskombuis van Corlia Vosloo, wys Corlia vandag vir ons hoe sy die lekkerste-lekker, bros en krakerige skaapkaiings maak.
a Dish that will have your partner eating out of your hand...
In South Africa and especially in winter there are very few dishes better than a good soup, a “potjie” or even stew to keep the family happy and warm during those long, cold winter nights. In the second edition of What’s Cooking by Rustenburg’s Professional Cooking Academy, Madelein Cloete – Principal of PCA – surprised us by demonstrating how easy it actually is to prepare the ever popular lamb shank with a few extra “secrets” up her sleeve…
Well, it’s already mid November and many of you have probably made most if not all of your arrangements for the forthcoming December holiday season. If you are planning to have family and friends over for this season of goodwill and celebrations, you have most likely already considered the catering/menu options for the most special family reunions... If not, we could just have the ideal solution for you.. We have asked Rustenburg’s First Lady - Ms Favourite Khunou (the lovely wife of our Executive Mayor) how she is most likely to treat the family for dinner.
Toe ons kinders was (en toe ons ouers kinders was) was vrugte steel een van die gewildste aktiwiteite in die vroeë oggendure van naweke en vakansies en waarom sou dit tog so wees dat dominee se vrugte altyd die soetste moes wees? En “slim” vrugtediewe het geweet - jy gaan steel nie dominee se vrugte laat Saterdagnag of bitter vroeg Sondagoggend nie want dit is wanneer dominee onrustig in sy tuin rondloop en vir oulaas probeer om sy preek van daardie Sondagoggend gememoriseer te kry en te besluit waar en wanneer hy moet onthou om met sy vuis op die kansel te slaan. Laasgenoemde het ‘n dubbeldoel gehad - eerstens om ‘n bietjie ekstra gewigtigheid aan sy preek te verleen en tweedens, om die ou omies in die kerkbanke wakker te maak sodat die kollektebordjies nie ongemerk by hulle verby sou gaan nie. Of altans - só het ons kinders geskerts in die goeie ou dae toe self die oueres van ons nog half kinders was - dit was voor die dae van TV toe radio en musiekaande (en braai natuurlik) basies die enigste vorms van vermaak was.
So 'n klompie jaar gelede sou relatief min mense in Suid-Afrika of in die wêreld (behalwe mense met rooi hare en sproete) gedink het dat enigiets wat met pampoen te doen het, 'n spogresep en 'n lekkerny kan word.
Toe ons kinders was (en toe ons ouers kinders was) was vrugte steel een van die gewildste aktiwiteite in die vroeë oggendure van naweke en vakansies en waarom sou dit tog so wees dat dominee se vrugte altyd die soetste moes wees? En “slim” vrugtediewe het geweet - jy gaan steel nie dominee se vrugte laat Saterdagnag of bitter vroeg Sondagoggend nie want dit is wanneer dominee onrustig in sy tuin rondloop en vir oulaas probeer om sy preek van daardie Sondagoggend gememoriseer te kry en te besluit waar en wanneer hy moet onthou om met sy vuis op die kansel te slaan. Laasgenoemde het ‘n dubbeldoel gehad - eerstens om ‘n bietjie ekstra gewigtigheid aan sy preek te verleen en tweedens, om die ou omies in die kerkbanke wakker te maak sodat die kollektebordjies nie ongemerk by hulle verby sou gaan nie. Of altans - só het ons kinders geskerts in die goeie ou dae toe self die oueres van ons nog half kinders was - dit was voor die dae van TV toe radio en musiekaande (en braai natuurlik) basies die enigste vorms van vermaak was.
During the past few years the names of the Hedgehog's Nest Culinary Institute and Pieter Germishuys have popped up repeatedly. As everyone knows, Pieter Germishuys really knows his "stuff" and can rightfully take pride in the training of numerous successful chefs in the industry today. In this edition of "What's cooking, our meal is lamb shank - brilliantly prepared by Nicole Kroese who had just completed her studies at the Culinary Institute and in addition to her certificate, clinched the "Peer Trophy" as well as top honours as Best Theory student. There's little doubt that Casa Bela (and its guests) are indeed going to benefit from Nicole's tenure.
Hier, so net voor die winter van 2014 se swanesang en voordat almal weer oor die hitte begin kla, het ons vandeesweek weer ‘n lekker “wintergereg”. Na die afgelope twee weke se lekker sopgeregte waaraan veral ons hier by die Rustenburg Herald lekker gesmul het, hervat ons vandeesweek ons reeks kuierkoke by die klompie VLU-dames van Brits waar ons vroeër hierdie winter gaan kuier het.