Bestanddele
Vir die sosatiestokkies:
1 kg skaap- of beesvleis in blokkies gesny
1 tot 2 uie, in skywe gesny
1 koppie gedroogte perskes (opsioneel)
1 groenrissie/rooirissie
Marinade vir sosaties:
2 k asyn
1 k water
2 t borrie
2 e kerriepoeier (hoogvol of na smaak)
2 e suiker
4 groot uie fyngekap
3 e appelkooskonfyt
1 e Worcestersous
1 e sout
peper en braaivleisspeserye na smaak
Metode:
Ryg al die bestanddele vir die sosaties op lekker skerp metaal- of houtstokkies en plaas eenkant. Kook al die bestanddele vir die marinade behalwe die sout, peper en braaivleisspeserye vir 20 minute saam. Laat afkoel. Marineer die sosaties vir ‘n dag. Gooi die sout, peper en speserye net voor dit vuur toe gaan oor die vleis en braai daarna oor matige tot taamlike warm kole. Let op dat kole nie te warm is nie sodat jou stukkies groente, vrugte en ander “onderdele” van die sosaties nie deur die hitte verskroei word nie.