Bonita van der Westhuizen is eerder ‘n sakevrou as ‘n bobaaskok en jy sal haar nie sommer in die kombuis kry nie. Soms is daar ‘n uitsondering – as sy hierdie gesonde visgereg maak of lekker peppermint crisp tert. Sy is die eienaar van die Ashton John Privaatskool in Klerksdorp.
Kingklip Termodore
deur Bonita van der Westhuizen
Bestanddele:
• 270 g Kingklip (genoeg vir een persoon)
• Botter
• Suurlemoensap
• 4 garnale
• Visspeserye
Sous:
• Halwe koppie kaassous
• Halwe koppie sampioensous
• Halwe koppie knoffelsous
• 50 ml witwyn
• 50 ml vars room
Metode:
• Smelt die botter in 'n pan en voeg suurlemoensap by.
• Braai die vis tot gaar.
• Gooi speserye oor.
• Braai die garnale in botter of olyfolie in 'n aparte pan tot gaar.
• Maak die sous deur al die souse, wyn en room saam te voeg.
• Bedek die vis met die sous en plaas die garnale bo-op.
• Strooi gerasperde kaas oor.
• Bedien met rys, skyfies of gemengde groente.