AgriPulse-Vryburg – Die winter het nou behoorlik sy intrek kom neem en soek ons meer gereeld `n lekker happie saam met warm koffie of tee.
Gebore Noordwester en oudleerder van die Hoërskool Vryburg, Carien-Mari Brink, wys die maand hoe jy in `n japtrap dié heerlike meringue kan maak en voorsit. Na skool is dié kombuis-foendi na n hotelskool in Bloemfontein en het sy haar prakties by `n hotel in Witsand afgelê. Sy beskryf haar eerste herinneringe van kosmaak saam met haar ouma Ria Reyneke op die familie plaas, Driehoek in die Wesselsbron omgewing, langs die stoof waar sy gereeld “help” kosmaak het.
Sy verklap dat haar grootste bederf van haar man, Wayne Brink, `n nuwe resepteboek aan haar is, wat sy dan soos `n storieboek sal lees. Hulle het twee seuns, AB en William wat haar liefde vir kos deel. Dié help graag in die kombuis en dien ook as haar proefkonyne met nuwe resepte.
“Die beste / belangrikste bestanddeel in enige dis is LIEFDE. My kosbaarste resepteboek is my ma s’n wat sy met die hand geskryf het, Thelma se FlopVrye Resepte. Ek is verseker op my gelukkigste as my tafel mooi gedek is, dreun van die kos en familie en vriende in die vreugde deel,” sluit Carien-Mari af.
Om die opname van dié AgriPulse kook te sien besoek http://bit.ly/suurlemoenmirangue.