19
Sun, Jan

AgriPulse-Vryburg – Die winter het nou behoorlik sy intrek kom neem en soek ons meer gereeld `n lekker happie saam met warm koffie of tee.

Gebore Noordwester en oudleerder van die Hoërskool Vryburg, Carien-Mari Brink, wys die maand hoe jy in `n japtrap dié heerlike meringue kan maak en voorsit. Na skool is dié kombuis-foendi na n hotelskool in Bloemfontein en het sy haar prakties by `n hotel in Witsand afgelê. Sy beskryf haar eerste herinneringe van kosmaak saam met haar ouma Ria Reyneke op die familie plaas, Driehoek in die Wesselsbron omgewing, langs die stoof waar sy gereeld “help” kosmaak het.
Sy verklap dat haar grootste bederf van haar man, Wayne Brink, `n nuwe resepteboek aan haar is, wat sy dan soos `n storieboek sal lees. Hulle het twee seuns, AB en William wat haar liefde vir kos deel. Dié help graag in die kombuis en dien ook as haar proefkonyne met nuwe resepte.
“Die beste / belangrikste bestanddeel in enige dis is LIEFDE. My kosbaarste resepteboek is my ma s’n wat sy met die hand geskryf het, Thelma se FlopVrye Resepte. Ek is verseker op my gelukkigste as my tafel mooi gedek is, dreun van die kos en familie en vriende in die vreugde deel,” sluit Carien-Mari af.

Om die opname van dié AgriPulse kook te sien besoek http://bit.ly/suurlemoenmirangue.

Read more …BLITSIGE SUURLEMOENMERINGUE TERT

Nouja, oor ‘n rapsie meer as ‘n maand gaan baie Suid-Afrikaners se tafels weer kruin onder die kersfees-etes, soetbederfies, soettand-versnaperinge en natuurlik, poedings, terte en vrugtekoeke. Teen hierdie tyd van die jaar, met Kersfees nie veel meer as ‘n maand-en-‘n-half ver nie, het meeste knap boervroue, huisvroue of werkende vroue (werk hulle nie maar almal omtrent altyd nie?) se kersspyskaarte reeds lankal gefinaliseer, maar vrugtekoek sal sekerlik op die meeste mense se tafels wees.

As jy vanjaar dalk lus is vir ‘n bietjie afwisseling/eksperimentering met jou gebruiklike vrugtekoekresep mevrou, probeer gerus hierdie weergawe van Anita Upton van Rustenburg in Noordwes. Anita was vir jare een van die Vrouelandbou-unie se voorslag-baksters uit hierdie omgewing. Anita maak haar vrugtekoek so:

Read more …KERFEES OM DIE DRAAI – KOM MA, DIS TYD VIR VRUGTEKOEK
Page 4 of 4