26
Thu, Dec

Thandi Masawe het nog altyd daarvan gedroom om ‘n sjef te word. Sy het van kleintyd af ‘n liefde vir kosmaak en onthaal en geniet dit om vir haar man en kinders kos voor te berei. Sy bly in Jouberton waar sy grootgeword het.

ALFREDO

Deur Thandi Masawe

Genoeg vir vier
Bestanddele:
• 20 ml olyfolie
• 1 ui, fyngekap
• 2 knoffelhuisies, fyngekap

Read more …EASY ALFREDO

Ons het in die verlede by geleentheid al die voorreg gehad om saam met ‘n regte Portugese familie om die tafel te sit en te smul aan die disse met gewoonlik ‘n “skerp” smaak waarvan dié mense hou. Vis is altyd in groot aanvraag onder die Portugese gemeenskap. Maar nie vandag nie.
Vandag kuier ons saam met Nina Chadinha, ‘n jong aspirant-modelletjie van R&B Models en Renay Beukes, eienaar van die agentskap en ‘n voormalige wenner van die Mej Rustenburg Herald-kompetisie in die kombuis terwyl daar vir ons ‘n eenvoudige maar gewilde Portugese gereg voorberei word.
Nina is dalk meer as ‘n aspirant-model - sy spog reeds op jong ouderdom met ‘n rits skoonheidstitels agter haar naam.
Sy was onder meer die algehele wenner van Miss Orange Blossom 2019, die Mej Boerenooi-kompetisie, Mej Mooinooi-titel en is ook pas gekroon as Mej Buffelspoort in die ouderdomsgroep 10 – 12 jaar. Maar terug na ons kos – Nina en Renay maak Portugese spaghetti…

Read more …PORTUGESE CHORIZO- WORSIE EN SPAGHETTI

In verlede week se uitgawe van Raak die klits kwyt het ons ietwat uitgebrei oor geregte soos Pizza wat tipies Italiaans is en in slegs ‘n paar jaar – veral na die Italiaanse diaspora tot ‘n Amerikaanse en daarna, internasionale gunstelinggereg ontwikkel het. Daar is min mense wat vandag nie van pizza hou nie en elke tweede persoon het boonop sy eie weergawe ontwikkel. 
Nog ‘n Italiaanse gereg wat wêreldwyd gewild en suksesvol aangebied word, is pasta. Daar is letterlik nie ‘n einde aan die verskeidenheid pastas wat elke dag regoor die wêreld voorgesit word nie en dit is seker die gereg wat by uitstek vir sy gesondheidsvoordele bekend geword het. Hoewel die winter nou seker amptelik iets van die verlede is, is daar geen rede hoekom pasta nie regdeur die jaar gemaak kan word nie. Wie gee in elk geval om as jy ‘n pasta-mens is? 
Vandeesweek sit ons by Chantal Oosthuizen en Chere-lee Beukes aan vir ‘n lekker romerige hoender & spinasiepasta wat die monde behoorlik laat water. Jy maak dit soos volg:

Read more …ROMERIGE HOENDER & SPINASIEPASTA

Pizza and Pasta are two Italian dishes that have a tremendous following throughout the world and one needs as little introduction as the other. It seems that the Italians really have a knack for coming up with great food, great wine, great cars (and some might even say great women?). Fortunately, it also comes in hundreds of variations! In the kitchen of Marelize Nel this week, we are preparing Beefy Shells – Marelize’s own variety! This is how she goes about.

Ingredients:

2 x Onions
3 x Tomatoes
½ (each) green, red and yellow bell peppers
Crushed garlic

Read more …PICK YOU PASTA PERFECTLY EVERY TIME!
Page 2 of 4