21
Sat, Dec

AgriPulse-Vryburg – Wou jy nog altyd heerlike hoenderkerrie maak, maar kon nog nooit die geurigeheid en smaaklikheidspyker op die kop slaan nie?
Die maand hoef jy nie verder te soek nie, want AgriPulse het by Farhana Nanabhai gaan inloer en kon sy nie uitgepraat raak oor haar liefde vir kosmaak.
Dié Kerrie-fundie wat oorspronklik van Bronkhorstspruit afkomstig is, is deesdae `n tuisteskepper, ma van twee en werk deeltyds by `n bekende klerewinkel in Vryburg.
Sy vertel dat sy haar liefde vir bak en brou by haar ma en ouma geërf het aangesien sy vanaf haar elfjarige ouderdom gereeld in die kombuis moes uithelp.
Volgens Farhana is die gawe om te bak en kook iets wat mens kan aanleer en dat mens nie moet terugstaan bloot omdat resepte, kruie en bestanddele onbekend voorkom nie.
Sy pak elke resep gemaklik aan deur metodes vir haarself eenvoudiger te maak en dit net te geniet. Sy wys graag vir lesers hoe om heerlike kleurvolle en geurige hoenderkerrie voor te berei.

Read more …GEURIGE HOENDERKERRIE

AgriPulse-Vryburg – “Ons almal wil graag in oorgawe smul aan die heerlike disse wat vir ons voorgesit word.

Kerrie is ideaal vir die winter, maar dit beteken nie omdat dit `n bestanddeel in jou gereg is dat dit nie vir die hele familie voorsit kan word nie.”
Dit is volgens plaaslike prokureur Hendriëtte van Huyssteen by wie AgriPulse die maand gaan kuier het.
Die gesiene jongvrou en ook oudleerder van die Hoërskool Vryburg vertel dat sy haar liefde vir mense en kosmaak by haar ma geërf het.
“Ek onthou nog die uitlek van die kolwyntjiebak en witsouspot. My kombuis is die van lekker lag, kuier, familie en omgee. Ek glo ook dit is baie moeilik om ‘slegte’ kos te maak, want as jy iets met passie en oorvloed doen, sal dit suksesvol wees.”  
Sy vertel ook dat daar altyd oorskiet kos in haar huis is sodat niemand ooit nodig het om uit haar kombuis te loop met `n leë maag nie.

Gaan kyk gerus na die skakel http://bit.ly/kerriehoender om te sien hoe Hendriëtte kook.

Read more …ROMERIGE KERRIEHOENDER

Agri-Pulse-Vryburg – Ons kuier die maand by `n ma van twee dogtertjies, Willa Moolgie. Sy gee ons `n kykie in haar kombuis en deel een van haar en haar gesin se hartsresepte.
Willistene, oorspronklik van Jeffreysbaai, bly vir die afgelope vyf jaar saam met haar man, Jody Moolgie in Vryburg en leef haar passie uit as `n opvoeder by die Floradine Primêre skool.

Sy vertel dat sy van kook hou omdat dit vir haar `n plesier is wanneer sy die kos voorsit en mense geniet dit. “Dit is ook vir my lekker om bietjie met my kreatiwiteit te kan eksperimenteer. Dit help my ontspan en om te vergeet van werk en die druk van die aller daagse lewe. “Hong Kong Chicken”, soos dit bekend is in haar huishouding of meer bekend as Coke hoeder word voorgesit met rys. Sy het die resep by haar tannie wat nou reeds 81-jaaroud is en aan Elzheimers ly, geleer. “Ongelukkig kan sy nie meer al die lekker disse en resepte onthou wat sy altyd kon maak nie, daarom is ek dankbaar dat ek iets van haar kon leer,” vertel Willa. Haar raad aan ander kos liefhebbers is om dit wat hulle doen te geniet en met oorgawe te doen vir die mense vir wie hulle lief is. Kyk na die skakel ............... om te sien hoe die dis voorberei word.

Read more …HONG KONG CHICKEN

Agri-Pulse - Rustenburg – In hierdie uitgawe van Agri-Pulse spog ons kookspannetjie met ‘n uithalergereg wat eintlik baie goed bekend is onder die meeste Suid-Afrikaners.
Maar omdat ons weet dat ons boerderygemeenskap soms daarvan hou om op behoorlike wyse uit te hang, deel ons met julle die resep vir ‘n spoggerige hoenderpastei soos Elmarie Bos van Terra Casa-gastehuis in Rustenburg dit vir ons voorberei. 

In Rustenburg is Elmarie bekend as ‘n voortrefklike sjef en sy het ‘n slag om ‘n eenvoudige dis soos sommer ‘n hamburger op te dis dat dit selfs vir ‘n koning goed genoeg is. Elmarie noem haar gereg ‘n “maklike uithaler-hoenderpastei” en sy doen dit soos volg: (Wees gewaarsku – dit is nie sommer “enige” hoenderpastei nie). 

Read more …MAKLIKE UITHALER-HOENDERPASTEI (8 MENSE)

Ons het in die verlede al telkemale met student- en meestersjefs van Rustenburg se eie Professional Cooking Academy in die kombuis gekuier en om die tafel gesit. Vandeesweek maak ons weer so en stel graag vir Annlerie Oosthuizen en Johan Roodt aan ons lesers voor. Die twee is beide jong, maar bedrewe studentesjefs by die akademie en demonstreer in hierdie aflewering vir ons hoe om ‘n spogete met hoender voor te sit. 

Read more …STUDENTESJEFS SPOG MET GEMMER-, KNOFFEL- EN SOJA-GESMOORDE HOENDER
Page 5 of 5