Owen Viljoen moes weer leer loop na ‘n operasie om ‘n breingewas te verwyder. Tydens sy rehabilitasie het hy ‘n liefde vir kook en bak ontwikkel. Die resep is maklik en die eindproduk heerlik. Hy het al selfs van sy piesangbrood verkoop so gewild is dit.
PIZZA IN A BRAAIPAN
Hanneke Badenhorst from Stilfontein describes herself as a home executive. She loves being around her grandchildren and her hobbies include quilting and walking. She have walked the Tankwa Camino more than once. This pizza recipe is a family favourite.
SOET SOUT BROODJIE VIR BRAAIVLEIS
Wat is lekkerder as 'n lekker broodjie saam met braaivleis? Of eintlik saam met enige gereg. Karin du Rand is 'n blokvrou administrasiewe bestuurder by Tom's Choice Vleismark en 'n boffin as dit kom by vleisbraai en lekker kos.
SKILDER BAK REGTE BOERBROOD
Dorothy Laguerenne Wannenburgh van Hartbeesfontein is bekend vir haar asemrowende kunswerke. Sy is egter net so ‘n voorslag in die kombuis en haar kook met kuns sessies in haar gastehuis is baie gewild. Sy is ‘n passievolle broodbakker en deel haar resep vir boerbrood.
ROOSTERKOEK – ‘N “OUTYDSE” GUNSTELING…
Vra maar vir enigeen wat voorverlede week onder die bykans 100 000 besoekers by Nampo was, wat vir hom/haar die hoogtepunte was en jy sal vinnig hoor dat die reuse verskeidenheid kosstalletjies nogal hoog op die lys van gunstelinge was. Ja, dit is nogal opvallend hoe mense deesdae in Suid-Afrika al hoe meer neig na die "outydse" gunstelinge - of dit nou kos, modes of motors is – die Engelse woord “retro” word deesdae dikwels ingespan om die styl van vervloeë dae te beskryf…
In Noordwes (Rustenburg) het Agri-Pulse onlangs die Klein Karoo Kombuis van Gerrit en Riana La Grange raakgeloop. Hier is die “ouwêreldse” roosterkoek in verskeie gedaantes die hoofgereg op die spyskaart. Ons het gaan aansit en was verbaas oor die allermins “beskeie” grootte asook die billikheid van die porsies en is uiteindelik met ‘n amper ‘n “sak vol” roosterkoeke daar weg.
Ons het vir Riana gevra of sy en haar span nie vir Agri-Pulse se “raak die ‘klits’ kwyt” wil “kook” nie en dit is presies wat ons vandag vir die lesers opdis… (Ons moet byvoeg dat Klein Karoo Kombuis se roosterkoekresep ‘n goed-bewaarde “geheim” is – Riana ken egter sommer ‘n rits roosterkoekresepte sommer so uit die vuis – hierdie een behoort groot byval te vind. Klein Karoo Kombuis maak
CHALLAH BREAD THE TRADITIONAL WAY
Shellé Hack is famous for being part of many a young couple’s special wedding occasion by hosting beautiful receptions in Klerksdorp. Her culinary skills are legendary. She is known for her Jewish dishes and loves working with yeast. She shares her recipe for Challah bread, a special bread usually braided and typically eaten on ceremonial occasions such as Shabbat and major Jewish holidays.
PAASBOLLETJIES MET ROSYNE UIT DIE BENEDE ORANJERIVIER
Omdat Paasfees om die draai is het ons dit goed gedink om die maand Paasbolletjies te maak met rosyne uit die Benede Oranjerivier streek. Hierdie Suid-Afrikaanse tafeldruifproduksiestreek, Benede Oranje, is geleë ongeveer by 28° Suid en strek 450 km langs die Oranjerivier, van Groblershoop in die ooste tot by Klein Pella in die verre weste.
Hierdie streek is, behalwe vir veeboedery, ook bekend vir sy uitvoer tafeldruiwe, uitvoer rosyne, wyndruiwe, pekanneute, katoen en ander gewasse wat langs die vrugbare oewer van die Oranjerivier geplant word.
Só maak jy...
Bestanddele:
• 500 g koekmeel
• 10 g kitsgids (pakkie)
• 5 g sout
• 15 ml gemengde speserye
• 15 ml fyn kaneel
• 250 ml warm melk
• 100 ml (90 g) gesmelte botter
KALAHARI ROOSTERKOEK-BURGERS
Agri-Pulse-Vryburg – Wat eet ons vanaand?
Dit is `n algemene vraag en met die laaste skoolkwartaal van die jaar wat so te sê verby is, sien almal uit na `n blaaskansie.
Agri-Pulse sluit 2019 af met `n kuier by Riana Swanepoel van Kameelboom Lodge & Padstal buite Vryburg.
Riana, met behulp van die Lodge se handige sjef, Dyson Bato wys vir ons hoe om in `n japtrap `n heerlike Roosterkoek-burger aanmekaar te slaan. Met die somer wat behoorlik sy intrek kom neem het wil mens nie heeldag voor die warm stoof staan nie en is die dis ideaal.
Riana vertel dat sy van kleins af lief was vir die kombuis.
Sy het gedurende skoolvakansies saam met haar ouma voor die stoof deurgebring en van pannekoek, vetkoek en soveel meer geleer.
Later in haar skoolloopbaan het sy by die Hotelhoudingklas aangesluit waar sy na hartelus kon bak en brou.
Riana is ook in dié omgewing bekend vir die heerlike Lasagnes en ander geregte wat sy op aanvraag maak.